Welkom!

Welkom bij het begin van dit blog. Hier vertel ik graag meer over mijn ervaringen met het aanleggen van een jungle tuin in Nederland. De tuin is in 2016 begonnen. Voordat we de tuin aanpakten was het voornamelijk een droge, zanderige boel. Het is een behoorlijke opgave geweest om deze grond langzaam te veranderen in een goede vochthoudende en vruchtbare grond. Het aanleggen van een vijver was een van de eerste projecten die we onder handen namen. Een water element creëert meteen een ideaal microklimaat voor een jungle tuin. Begin 2017 waren de contouren van de tuin grotendeels uitgezet.

Veel van de grotere planten in de tuin zijn ook op dit moment aangeplant. Onder andere enkele Trachycarpus fortunei’s, een Musa basjoo, een Tetrapanax ‘Steroidal giant’ en een Dicksonia antarctica vormen vanaf het begin al de basis van de tuin. Door ze zo veel mogelijk langs de rand van de tuin te plaatsen vormen ze een goede achtergrond voor de rest van de planten. Over de jaren is de tuin flink gegroeid en eind 2020 was het al een behoorlijke jungle geworden.

In het vervolg van dit blog ben ik van plan de ontwikkeling van de tuin gedurende komend groeiseizoen te laten zien en mijn ervaringen met sommige planten te delen. Als je weet onder welke omstandigheden de verschillende planten optimaal groeien, is er van alles mogelijk in Nederland!

Reacties

  1. Hoi, wat heb je er een mooie tuin van gemaakt! Ik ben zelf ook bezig met een jungletuin, en jouw tuin is zeker een bron van inspiratie! Vraagje, wat zijn de afmetingen van jouw tuin?

    Groetjes,
    Jacqueline

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *